Nytt

En politisk meningsmåling offentliggjort etter de franske lokalvalgene sist søndag, som var en skuffelse for de konservative, viser at den sittende presidenten Nicolas Sarkozy inntil videre ligger dårlig an i kampen for gjenvalg i 2012.

Tretten måneder før presidentvalget viser gårsdagens tall fra BVA at Sarkozy ville havne på tredjeplass i første valgrunde. Den sosialistiske kandidaten, hva enten det er Martine Aubry eller Dominique Strauss-Kahn, ville gå seirende ut av første runde, fulgt av Front Nationals leder Marine Le Pen på andreplass, som dermed ville gå videre til den andre og avgjørende valgrunden på Sarkozys bekostning.

Aubry ville fått 24% av stemmene, mot Le Pens 20% og Sarkozys 19%. Strauss-Kahn, som ikke har sagt om han stiller, ville derimot oppnådd 29% oppslutning, mot Le Pens 19% og Sarkozys 17%. I begge tilfeller er det tale om dramatisk dårligere tall for presidenten, sammenlignet med tidligere målinger fra samme institutt.

Le Monde: En 2012, Nicolas Sarkozy serait battu au premier tour selon un sondage