Feature

Nå i februar viser vi en nyrestaurert versjon i det digitale luksusformatet 4k av Francis Ford Coppolas Gudfaren. Cinemateket var tidlig ute med å installere 4k-projektor allerede høsten 2005, som en av de første i Europa. Filmen vises dessuten i syv norske byer samtidig, som en del av konseptet Torsdagsfilmen.

4k-versjonen vises også lørdag kl. 1500
søndag kl 1600
tirsdag kl 2000

..
For deg som publikum vil du oppleve et 4k-bilde som skarpere og mer detaljrikt. Selv filmer i 2k- oppløsning vil se bedre ut på en 4k-projektor enn på tilsvarende 2k-projektor. Spesielt når du sitter nært lerretet vil du lett kunne se pikslene med en 2k-projektor, noe som er svært forstyrrende for filmopplevelsen. Det er derfor vi har valgt å installere 4k-projektorer i både Tancred og Lillebils kinosaler.

De største Hollywoodstudioene publiserte i 2005 et dokument som spesifiserte den nye standarden for kinofilm. Man ønsket en kvalitet som var lik eller bedre enn dagens 35mm premierekopier, og et visningsformat som var likt over hele verden. Studioene var noe uenige om hvilken kvalitet som var god nok, så man ble enige om en oppløsning i både 2k (2048×1080 piksler) og 4k (4096×2160 piksler). 2k-standarden (2.2 megapiksler) er bare litt mer enn full HD (1920×1080 piksler) og er altså minimumstandarden for kinofilm. 4k-standarden (8.8 megapiksler) har fire ganger så høy oppløsning som 2k og er den som er nærmest til en god 35mm filmkopi.

Teksten her hentet fra Cinametekets forhåndsomtale, les mer på http://www.nfi.no/cinemateket/_nyheter/vis.html?id=3904

Les også

-
-
-
-
-