Nytt

Elevene ved Fagerborg skole i Oslo ble utsatt for en skremmende opplevelse onsdag. Rett før premieren på skolerevyen stormer tre unge maskerte gutter inn og stjeler kassen med billettinntekter. De tar kvelertak og bruker kniv.

Til å begynne med trodde de sju elevene at det var snakk om en grov spøk fra en annen skole. Men voldsomheten til de maskerte sa noe annet.

– Vi trodde det var et tulleraid fra en annen skole. Det hender at vi gjør det mot hverandre. Men de var så voldsomt kontante, sier Julie Berg til VG Nett.

– Jeg trodde de tullet, og da han ene tok kvelertak på henne dyttet jeg i ham. Det var ikke så lurt. Plutselig slengte han ut med kniv, sier Rein Amundsen.

Han la beina på nakken, og stakk av.

– Jeg ble ganske redd, så jeg stakk inn på toalettet og låste meg inne, sier Amundsen.

De forteller at flere medelever stormet til da de skjønte hva som var på gang.

– Viftet med kniven

Ranerne stakk av, men også utenfor skolen truet de elever med kniv.

Nadine Mellem og en annen elev så ranerne løpe ut av skolebygningen, og trodde også at det dreide seg om elever fra en annen revy som tullet.

– Vi løper etter dem for å se om de hadde tatt noe, og da tar han ene og vifter med en kniv opp i ansiktet på oss. De hadde skjerf i hele ansiktet, så vi ser bare litt av øynene deres, forteller hun.

Å rane en skolerevy med kniv må sies å være hinsides det man regner for sannsynlig. Ikke nasking eller tyveri av verdigjenstander, men et regelrett overfall og ran med kniv. Hendelsen vil trolig prege elevene i lang tid.

Les også