Feature

Den 19 år gamle somalieren Mohamed Osman Mohamud forsøkte fredag å detonere en varebil som han trodde var full av sprengstoff under tenningen av julegrana i Portland, Oregon. Tusenvis var til stede.  Mohamud parkerte bilen og gikk til jernbanestasjonen hvor han ringte mobilnummeret han trodde ville utløse eksplosjonen. Men han var hele tiden under overvåking av FBI, som hadde sørget for å gi han en falsk bombe.

Saken er bare i sin begynnelse. Mohamud skal fremstilles for retten mandag. Natt til søndag forsøkte noen å tenne på en islamsk kultursenter i byen, hvor Mohamud har bedt fra tid til annen. Et kontor ble delvis utbrent, men ikke fellesarealene. Politiet er likevel bekymret over det de opplever som hevn.

Somaliere i USA er opprørt og mener FBI forledet gutten til handlingen. Det benekter FBI på det sterkeste, de sier de ba Mohamud tenke seg nøye om, og ga ham anledning til å trekke seg flere ganger.

http://news.yahoo.com/s/ap/20101128/ap_on_re_us/us_portland_car_bomb_plot;_ylt=AvkxTbrUt8H8XLz3mLCOfXGs0NUE;_ylu=X3oDMTJ1b3IwZHMwBGFzc2V0A2FwLzIwMTAxMTI4L3VzX3BvcnRsYW5kX2Nhcl9ib21iX3Bsb3QEY3BvcwM0BHBvcwMxBHNlYwN5bl9oZWFkbGluZV9saXN0BHNsawNvcmVmaXJlcmFpc2U-