Interlude

Det tynnes i rekkene. En av de aller største sangere gjennom tidene, den amerikanske (mezzo)sopranen Shirley Verrett, er død etter langvarig hjertesykdom. Hun ble ofte kalt «Den sorte Callas», og det kan ha noe for seg hvis en tenker seg Maria Callas som gullstandarden for kvinnelige sangere i dramatisk sopran-registeret. Callas hadde nok masseappellen, men det skyldtes antakelig hennes divastatus og tragiske privatliv heller enn det sangtekniske. Verretts stemme var like fleksibel som Callas’, men den var mye vakrere, mye sikrere, og hun sang langt flere roller – alt fra barokk til Broadway-musicals. Den viktigste forskjellen mellom de to var kanskje at Verrett var for intelligent og foruftig til å ødelegge seg selv. Det blir få førstesideoppslag i den kulørte pressen av slikt, men desto flere eksempler på ubeskrivelig stor kunst.

Her hører vi et utdrag fra den franske versjonen av Orfeus og Eurydike, i noe så sjeldent som en mezzokoloratur-arie.