Sjamanen fra California har hevdet at han har oppstått fra de døde, at han kan påvirke atomer, at kvinner som har sex med tilfeldige partnere kan få avtrykk i skjeden av ånder.

Verrett har videre måttet tåle kritikk for sin uttalelse om at han selv er «en hybrid art av romøgle og Andromeda, og jeg innehar også eldgamle ånder fra den gamle verden», samt salg av en medaljong som angivelig skulle ha muligheten til å «trekke gift ut fra kroppen», ifølge VG.

Men det er faktisk mulig at Verrett kan bli konge av Norge, selv om det er svært lite sannsynlig.

Når Verrett gifter seg med prinsesse Märtha Louise, blir han en del av den norske kongefamilien.

I utgangspunktet tenker nok de fleste at Durek ikke har noen arverett til den norske tronen, og det stemmer.

Ifølge det norske kongehuset er den norske arverekken fastsatt i Grunnlovens § 6, og er:

1. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon

2. Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra

3. Prins Sverre Magnus

4. Prinsesse Märtha Louise

5. Maud Angelica Behn

6. Leah Isadora Behn

7. Emma Tallulah Behn

Om flere i den direkte arverekken ville dø eller si fra seg tronen – tre i dette tilfellet – er prinsesse Märtha Louise den neste i arverekken, og da vil det ikke være en umulighet at Durek Verrett vil bli tildelt en tittel, skriver abc nyheter.

Mest sannsynlig kan det være tittelen prinsgemal.

Det er altså på ingen måtte noen automatikk i at Durek ville blitt konge, selv om prinsesse Märtha Louise skulle bli dronning av Norge.

Dette skulle kanskje de fleste tro var det nærmeste Durek kunne komme den norske tronen, men ifølge Norges grunnlov er det andre muligheter.

Paragraf 7 og 48 tilsier nemlig at kongen selv, overfor Stortinget, kan foreslå Durek Verrett som etterfølger, i fravær av noen andre i arverekken, og betinget av at Verrett i så fall fikk godkjennelse av Stortinget, kunne han bli konge.

Paragraf 40 gir oss et scenario hvor den norske kongestammen er utdødd og hvor en ny konge må velges.

Norge har valgt sin konge tre ganger tidligere. I 1814 valgte vi prins Christian Frederik til konge, og samme år ble den svenske kongen Karl II valgt. Den 18. november 1905 ble prins Carl av Danmark valgt til konge, og han tok da navnet Haakon.

Om Durek Verrett vil stå høyt på listen over hvem som skal velges til Norges neste konge ved ovennevnte ubehagelige omstendigheter, skal vi ikke spekulere for mye i.

 

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.