Juryen som har utdelt 2,5 million kroner på vegne av Fritt Ords bloggprosjekt, fant ikke å kunne gi en eneste krone til Document.no. Det er rene ord for pengene.

Bloggprosjektet kom i sin tid i stand delvis fordi Document.no i fjor høst søkte Fritt Ord i den ordinære prosessen. Det førte til debatt i styret, som fant at det i stedet ville lage et eget prosjekt for bloggere. Det lå en implisitt forventning om at Document.no ville være en av de seriøse kandidatene.

Men slik er det ikke gått. Document.no er ikke funnet verdig til en eneste krone.

Hvem som ellers har fått, kan studeres her:

Fordelingen ble bestemt av en ekstern jury:

Gisle Hannemyr, universitetslektor ved Institutt for informatikk, Universitetet i Oslo (juryleder); Marika Lüders, medieforsker ved Avdeling for samvirkende og tiltrodde systemer, SINTEF; Sven Egil Omdal, journalist i Stavanger Aftenblad; Jill Walker Rettberg, førsteamanuensis ved Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier, Universitetet i Bergen.

Saken vil bli tatt opp i større bredde

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂