Dansk politi tror at bombehendelsen i København kan ha vært en forberedelse til et terroristangrep. Politiets etterretningstjeneste (PET) kan ikke utelukke at den pågrepne gjerningsmannen har medskyldige på frifot, og Danmark hever nå terrorberedskapen i landet:

«I en samlet vurdering af oplysningerne, som foreligger på nuværende tidspunkt, kan vi ikke udelukke, at det er en forberedelse på noget, som kan være terrorrelateret,» fortalte chefpolitinspektør Jørn Aabye ved et pressemøde foran Politigården i København.

Samtidig opfordrede chefpolitinspektøren danskerne til at tage det roligt.

«Fortsæt med normal adfærd. Personligt vil jeg ikke ændre adfærd på grund af det her. Men hvis man kommer i besiddelse af oplysninger, må man meget gerne underrette politiet.»

Gjerningsmannen bak eksplosjonen har i følge politiet operert med to forskjellige identiteter, og er derfor ikke identifisert foreløpig. Han er ikke livstruende skadet, men vil ikke bidra med opplysninger til politiet. Så langt er det heller ingen opplysninger om mannens formodede medskyldige.

I følge politiet er det også funnet en pistol på hotellet hvor eksplosjonen fant sted.

Dansk politi holder i dag øye med en rekke steder som risikerer å bli angrepet:

«Det er endnu for tidligt at sige, om der er tale om en terrorrelateret forbrydelse eller anden form for alvorlig kriminalitet, men der er omstændigheder, som peger i retning af et mislykket terrorangreb. Vi kan heller ikke endnu udelukke, at der kan være medgerningsmænd på fri fod. På den baggrund er der truffet en række foranstaltninger for beskytte mulige terrormål og for at skærpe den politimæssige opmærksomhed om mistænkelige forhold,» udtalet chefen for PET, Jakob Scharf.

Jyllands-Posten: Politiet: Eksplosion kan være terror

Jyllands-Posten: Politiet beskytter mulige terrormål