Politiets Etterretningstjeneste (PET) i Danmark har opplysninger om at den somaliske mannen som i kveld forsøkte å drepe Muhammed-tegner Kurt Westergaard har tette forbindelser til den somaliske terrorist-organisasjonen al-Shabaab:

– Drabsforsøget på tegneren Kurt Westergaard er efter PETs opfattelse terrorrelateret. Den anholdte har ifølge PETs oplysninger tætte forbindelser til den somaliske terrororganisation al-Shabaab samt al-Qaida ledere i Østafrika, ligesom han mistænkes for under ophold i Østafrika at have været involveret i terrorrelaterede aktiviteter, skriver PET i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Den anholdte har ligeledes været en del af et terrorrelateret netværk med tilknytning til Danmark, som gennem længere tid har været genstand for PETs efterforskning, uden at dette dog har sammenhæng med tegneren Kurt Westergaard.

Ifølge chefen for PET, Jakob Scharf, bekræfter drabsforsøget mod Jyllands-Postens tegner den terrortrussel, som Danmark er udsat for. Samtidig roser han sikkerheden omkring Kurt Westergaard, selv om tegneren altså måtte flygte i sikkerhed på sit badeværelse.

– De sikkerhedsforanstaltninger, som har været indført for at beskytte Kurt Westergaard, har vist sig effektive, og det har på denne baggrund været muligt at afværge overfaldet på Kurt Westergaard, siger Jakob Scharf

– Den konkrete sag understreger vigtigheden af, at PETs løbende overvågning og efterforskning rettet mod terrorrelaterede netværk suppleres af effektive sikkerhedsforanstaltninger i forhold til mulige terrormål, lyder det fra PET-chef Jakob Scharf.

Den ekstreme islamistorganisasjonen al-Shabaab har det siste året stått bak flere groteske steininger og skal i følge både norsk-somaliske organisasjoner og talsmenn ha betydelig støtte i det somaliske miljøet i Norge. Lederen for den statstøttede organisasjonen Somalisk Nettverk i Norge, Bashe Musse, er blant dem som kraftig har forsvart det norsk-somaliske miljøets pengeinnsamling til al-Shabaab.

PET: Overfaldsmand har terrorforbindelser