Det er tegn på at Hizbollah kan ha innledet et samarbeid med de mexicanske narkokartellene. Hizbollah er allerede på plass i grenseområdet mellom Peru, Paraguay og Argentina.

On July 6, 2010, the Kuwaiti newspaper al-Seyassah reported that Mexican authorities arrested a Mexican national who was working for Hezbollah, and that the Islamic terrorist group has been recruiting Mexicans with ties to Lebanon to set up terror cells along the border.

There is evidence to suggest that the Mexican drug cartels and Hezbollah are now working together, as U.S. prisons are starting to see tattoos on cartel operatives showing alignment to the terrorist organization.

Perhaps, most troubling is the recent car bombing in Juarez. While the attack was part of the long Mexican drug war which, so far, has claimed 28,000 lives, it was the first time this tactic was used by the battling cartels. Remotely detonated by a cell phone, it was a carbon copy of the type of bombings so often seen in the Middle East.

On June 23, 2010, Rep. Sue Myrick (R-NC) wrote a letter to Department of Homeland Security Secretary Janet Napolitano, asking that her agency form a task force to investigate the possible connection between the cartels and Hezbollah.

DHS is ignoring signs that Hezbollah is operating along U.S./Mexican border

Document hadde 19. mai en artikkel Narko-terrorisme av Anders Ulstein som dokumenterte at Hizbollah allerede er aktiv i narkosmugling inn til Europa, og i samarbeid med Farc i Colombia og mexicanske karteller.

VGs Kjersti Sortland har i flere artikler latterliggjort at amerikanske myndigheter ser noen terrortrussel fra grenseområdene mot Mexico. En slik betraktning virker å være basert på ren synsing. Det er allerede sterke indikasjoner på at det foregår et samarbeid. Venezuela har tett samarbeid med Iran, Hizbollahs beskytter.

I en artikkel skrevet av David Johnsen, en ”viseminister” i det amerikanske utenriksdepartementet (Assistant Secretary, Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs), beskriver han hvordan de i 2008 avslørte at FARC samarbeidet med Hizbollah om smugling av kokain og om hvitvasking. Hizbollah er dessuten selv aktive i Nord-Amerika. I henhold til Michael Braun, en tidligere sentral person i Drug Enforcement Administration (DEA) smugler Hizbollah nå narkotika selv inn i USA gjennom Mexico, ved hjelp av mexicanske karteller. Se artikkel i Washington Times.

Nato’s påtroppende militære leder bekrefter dette oppsiktsvekkende samarbeidet som strekker seg fra Sør-Amerika til Mexico:

Adm. James G. Stavridis, commander of U.S. Southern Command and the nominee to head NATO troops as Supreme Allied Commander-Europe, testified before the House Armed Services Committee last week that the nexus between illicit drug trafficking – «including routes, profits, and corruptive influence» and «Islamic radical terrorism» is a growing threat to the U.S.

He noted that in August, «U.S. Southern Command supported a Drug Enforcement Administration operation, in coordination with host countries, which targeted a Hezbollah-connected drug trafficking organization in the Tri-Border Area.» [Argentina, Peru og Paraguay]

Hizbollahs kobling til FARC er avslørt ved flere anledninger de siste årene. Dette burde ikke overraske. Iran finansierer Hizbollah, men er også blitt nær alliert med Venezuela – som igjen har nære bånd til FARC. Dette er jo heller ikke en helt ny utvikling. Hizbollah stod bak bombingen av Israels ambassade i Buenos Aires i 1992 og det jødiske kultursentrum i samme by i 1994. Minst en av selvmordsbomberne skal ha komme inn gjennom det såkalte TriBorder Area.

Også Khalid Sheik Mohammed, hjernen bak 9/11 skal ha tilbragt tid i TBA; dette er bare ett av flere indikasjoner på at al Qaida har et nærvær i akkurat dette lovløse området. John Boote og Professor Louise Schelly ved George Mason University skriver i en artikkel:

With its porous borders, weak government institutions, and rampant corruption, the TBA has become a haven for transnational criminals and has also been used as a region in which criminals and terrorist networks interact and work together.

Denne artikkelen er et must: EXCLUSIVE: Hezbollah uses Mexican drug routes into U.S.