En taxi i Nederland kjører rundt med et bilde av det israelske flagget som drypper av blod og teksten: Israel = terror country/state.

Mange tanker melder seg. Men vi vet ikke helt hvordan vi skal reagere? Går det i det hele tatt an å reagere? Er det ikke en del av ytringsfriheten?

Nei, det er ikke det. Det er et angrep på ytringsfriheten. Hvorfor? Først og fremst fordi de samme menneskene som fronter en slik tekst er de samme som jager jøder og vil knuse staten Israel. Det dreier seg ikke om menneskerettigheter, det dreier seg om noe helt annet.

Hvordan kan vi være så sikre på det? Tenk etter: hvordan ville reaksjonen vært om det hadde vært den omvendte teksten på drosjen: «Forsvar Israels rett til å eksistere» med et israelsk flagg ved siden av. Hvor lenge hadde den drosjen fått kjøre rundt i Nederland? Hvor mange hadde turt å sitte på? Vi kjenner svarene, og de forteller oss at disse hatefulle kreftene allerede har rukket å diktere hvordan vi anvender ytringsfriheten.

Det er et stykke hatefull propaganda, men drosjeeieren kommer neppe til å bli trukket for retten.