Mennesker som delte ut flyveblad mot bygging av stormoskeen Iran skal finansiere på Nørrebro, ble fysisk overfalt.

Under uddelelsen af løbesedler til protest imod den planlagte stormoske på Vibevej 25, bliver medlemmer af foreningen Fællesinitiativ imod Irans prestigeprojekt overfaldet. Overfaldet sker på Nørrebro tæt på Nørrebro station. Mange iranere er i dag bange for en stigende magt den islamiske republik har i Danmark, de er bange for deres families sikkerhed og er angste for at vende tilbage til Iran. Meget få at af de herboende iranere bruger moskeen.

Andre eksempler på overvågning af eller overfald på politiske eller religiøse modstandere.

(1) Moskeens daværende talspersons trusler i juni 2009 på Rådhuspladsen til en demonstration for menneskerettigheder i Iran:

Her truede talspersonen, Majid Sairafianpour, en demonstrant (som var en iransk udvekslingsstuderende) imens mange vidner chokeret så til. Talspersonen truede med at han vil få ambassaden til at kontakte de iranske myndigheder når demonstranten ville vende tilbage til Iran.

(2) Fotografering og videovervågning:

Ved en fredelig og lovlig manifestation ved Vibevej/Glentevej d. 22.05.10 fotograferede og filmede moskeens ansvarlige demonstranterne langvarigt demonstranterne trods protester fra politiet og de fremmødte. Ligesom den iranske ambassade fotograferer folk ved demonstrationer foran ambassaden.

(3) Overfald på aktivister som indsamlede underskrifter imod stormoskeen:

Ved en lovlig og anmeldt underskriftsindsamling og løbeseddelsuddeling v. Nørrebro Station d. 29.05.10, blev aktivister tilsvinet og overfaldet af en af de unge ansvarlige i moskeen. Personen er blevet anmeldt. Videooptagelse sættes op i løbet af ugen.

Nørrebro: Overfald på iranske moskémodstandere

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂