Nytt

En NRK-medarbeider i Trondheim har lurt unge jenter til å kle av seg foran webkamera ved å utgi seg for seg for jevnaldrende jente. Det er reist straffesak, men arbeidsgiver NRK uttaler seg på en måte som tyder på at de ikke mener det er en personalsak.

Mannen har forgått seg på fritiden, men er det ikke annerledes å jobbe i medier enn en hvilkensomhelst annen bransje? NRK er en public service-kanal, finansiert av skattebetalerne. Den skal «tjene» de samme. Det forutsetter et tillitsforhold. Det tillitsforholdet har vedkommende brutt. En politimann er politi også på fritiden, det har vi dommer for. Skulle ikke det samme gjelde en NRK-ansatt?

Spesielt hvis vedkommende er journalist. Er det mulig å ha tiltro til en journalist som har begått så alvorlige tillitsbrudd?

Dette tar hverken VG-journalisten eller NRK-lederen opp. Ville man gjort det samme feks. med en lege? Begge yrker er avhengig av integritet og publikums tillit. Er yrkesetikk noe som ikke gjelder på fritiden?

Fordi mannen allerede har tilstått, vil saken gå som en såkalt tilståelsessak i Sør-Trøndelag tingrett. Det innebærer at han møter uten advokat i retten, og at han får en viss strafferabatt.

– Jeg er gjort kjent med at en av våre medarbeidere må møte som tiltalt i en straffesak. Utover det har jeg ingen kommentar, sier regionredaktør Bjørn Stuevold i NRK Trøndelag til VG.

Om lag 300 personer jobber ved NRK i Trondheim.

– Kan dette få noe å si for mannens arbeidsforhold i NRK?

– Heldigvis har vi i Norge et rettsapparat som tar seg av straffesaker. Hvis det skal være noe ved denne saken som fører til en personalsak, vil vi ta det internt, sier Stuevold.

Via sin arbeidsgiver, meddeler siktede til VG at han ikke ønsker å kommentere saken. Politiet bekrefter overfor VG at mannen brukte sitt eget, og ikke arbeidsgiverens datautstyr.


NRK-mann lurte til seg nakenbilder

Sa han var jente på internett – fikk ungjenter til å kle av seg