Nytt

Danmark har fått et rendyrket parti for muslimer: Danmarks muslimer er godkjent av myndighetene. Det trenger 20.000 underskrifter for å stille til Folketings-valg, om det vil det er usikkert.

Indenrigs- og socialministeriets valgnævn har netop godkendt partiet Danmarks Muslimer. Partiet vil med et flertal af muslimerne i ryggen søge indflydelse på dansk politik.

– Samfundet er præget af, at muslimer ikke må vise sig som gruppering, men vi bliver den ene gang efter den anden skilt ud som en gruppering. Derfor kan vi lige så godt stå sammen som gruppe og arbejde på nogle positive tiltag i det danske samfund, siger stifteren af Danmarks Muslimer, Ras Anbessa.

Han fortæller, at det især er udsatte gruppers rettigheder, partiet vil forsøge at få indflydelse på.

– Vi vil gå ind og pege på de mennesker, vi synes, har det dårligst og komme med nogle seriøse og effektivt bud på, hvordan vi løser deres problemer, siger Ras Anbessa, som bebuder at komme med nogle friske udmeldinger på hjemløse-, handicap-, unge-, ældre- og integrationspolitikken.

Selv om partiet i det ny år vil forsøge at indsamle de 20.000 vælgererklæringer, der skal til, er hovedformålet ikke at komme i Folketinget.

– Det er bare et af de virkemidler, vi kan bruge i forhold til at få ændret politikken herhjemme. Vi vil banke på døren hos oppositionens partier og bede dem om at være mere markante i, hvad forskellen er på dem og regeringens partier, for folk kan efterhånden ikke se den, siger Ras Anbessa.

Han mener, at dansk politik er inde i en usund demokratisk udvikling, hvor det i alt for høj grad handler om at tælle mandater.

– Du undergraver demokratiet, hvis ikke du beskytter dine minoriteter. Demokrati skal tage udgangspunkt i et positivt menneskesyn med respekt for forskellighederne, siger Ras Anbessa, som forsikrer, at partiet er tilhænger af demokratiske processer.

/ritzau/