Nytt

Mona Sahlin besøkte innvandrertette Tensta tirsdag og lovet på stående fot å lette familiegjenforening, hvis hun blir statsminister i 2010. Det var de fremmøtte overbevist om at hun blir. Sahlin fikk en varm velkomst.

Om socialdemokraterna vinner valet 2010 kommer de att ta bort de restriktivare reglerna för anhöriginvandring som Alliansen håller på att införa. Det lovade Mona Sahlin som besökte Tensta centrum i går eftermiddag.

Hundratals personer deltog i torgmötet som kändes som om det var mitt i en valrörelse. Mona Sahlin omtalades hela tiden som nästa statsminister, kvinnor och barn kom fram med blommor och presenter, alla ville fotograferas med henne. Märklig tillställning för att vara en vanlig vardagseftermiddag ett mellanvalsår. Det tror jag även Mona Sahlin tyckte (för att inte tala om Säpo-vakterna som hade svårt att hålla kontroll på anstormningen). Till turbulensen bidrog också Grammy-vinnaren Adam Tensta som hade horder av barn som jagade autografer omkring sig. Han lovade på stående fot att ställa upp på fler liknande möten.

Det är S-kvinnors ordförande Nalin Pekgul som tagit initiativet till en räcka torsdagsmöten (som den här veckan ägde rum på en tisdag eftersom det passade Mona Sahlin bättre) för att protestera mot att man försämrar vården för områden som Tensta. Kravet är att Filippa Reinfeldt ska komma ut och debattera i Tensta centrum, men hittills har hon nobbat alla sådana inviter. Med tanke på hur Mona Sahlin togs emot har hon anledning att vara orolig, stödet för moderaterna är inte särskilt stort på Järvafältet. Om folk röstar röster de oftast vänster, som i de flesta liknande områden. Därför är det viktigt för vänstern att synas i förorterna.

http://annalenalodenius.blogspot.com/2008/03/mona-sahlin-och-adam-tensta-hll.html