Feature

David Headly og Tahawwur Rana kalte planene om å drepe Flemming Rose og Kurt Westergaard for the Mickey Mouse project. Hva er da mer nærliggende enn å forandre Westergaards turbantegning til en Mickey Muhammed? Det rammer galskapen i å reise jorda rundt for å ramme en redaktør og en tegner som har laget en tegning av et menneske som levde for 1400 år siden. Det er mye absurd i jihadistenes verden.

Mickey Mouse dukker opp flere steder. En saudiarabisk imam forklarer hvorfor mus er haram og må dø, og at amerikansk underholdningsindustri greier å gjøre det mest utrolige salgbart og populært, som Mickey Mouse som altså skulle vært drept.

Det er flytende overganger mellom det absurde og ufrivillig komiske. Fra en saudiarabisk tv-kanal til en halal-kyllingfarm utenfor Chicago der Tahawwur Rana brukte fortjenesten til å finansiere the Mickey Mouse Project. Det lyder som en Stanley Kubrick-film.