Feature

En av de fire hovedskyldige i fiolkemordet i Rwanda, Idelphonse Nizeyimana, er arrestert i Uganda. Idelphonse Nizeyimana var etterretningsoffiser i hæren i Rwanda før nedskytingen av presidentflyet i april 1994, hendelsen som utløste folkemordet.

Idelphonse Nizeyimana var blant de mest blodtørstige som organiserte folkemordet og sørget for at alle tutsier og de hutuer som ikke deltok i myrderiene, ble drept.

De senere år har han imidlertid spilt en ny destruktiv rolle som leder av den rekonstruerte Interhamwe-militsen i Øst-Kongo,

More recently, Mr. Nizeyimana was a top commander of a rebel army of former Rwandan soldiers hiding out in the forests of eastern Congo, Rwandan officials said. That force, the Democratic Liberation Forces of Rwanda, or FDLR, has been blamed for some of the most atrocious attacks in eastern Congo and is widely seen as a threat to regional peace.

Idelphonse Nizeyimana har vært etterlyst av Arusha-domstolen siden 2000 og vil i nærmeste fremtid bli utlevert til FN-domstolen.

Rwandan Fugitive Is Captured in Uganda