Det ser ikke ut til å være noen bunn for Dagbladet: Fallet fortsetter og er nå under 100.000 på søndager. Dit peker også pilene for hverdager. Avisen har mistet 18.000 lesere første halvår.

Dagbladets gjennomsnittlige hverdagsopplag i første halvår endte på 106.073 eksemplarer, som er 18.384 færre enn i samme periode i fjor. Det gir et opplagsras på nesten 15 prosent fra samme periode i fjor.

Opplaget på lørdager falt med 26.495 eksemplarer til 190.385, mens søndagsopplaget ble redusert med 18.377 eksemplarer til 91.583 eksemplarer.

Tallen er den rene katastrofen. Det utrolige er at Dagbladet fortsetter å ta grep som forverrer situasjonen: først var det prisøkningen, nå har de også fjernet debatten fra nettavisen, og dermed gjort den langt mindre attraktiv. Hvis noen tror at det kan tvinge folk til å betale 15 kroner for å lese Marte Michelet og Marie Simonsen, så tar de feil. Men på nettet elsker folk å skjelle dem ut. Også dette går de nå glipp av. Hvis Dagbladet hadde vært smarte, hadde de sett potensialet i de temperamentsfulle debattene på nett. I stedet tar de vekk innleggene. Da blir det begravelse. Kisten er klar.

Dagbladet faller mot 100 000

Allerede under på søndager. Hverdagsopplaget falt med nye 18 400 i første halvår.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂