Sakset/Fra hofta

Fra tid til annen kommer det beskrivelser fra hverdagen som gjør inntrykk. Denne lille virkelighetsbeskrivelsen fra nick’et bencruachan får vi neppe se i Aftenposten med det første.

En annen ting jeg biter meg merke i med det landet og den byen her er alle de små dryppene en får på mikronivå: På en gatestolpe står det «Stem Rødt», på en annen henger det klistremerker med «Tjen Folket». Kom til å tenke på en episode på puben i vinter. «Are you Jew? -Jewish Person?» Spurte sidemannen. Jeg bare «Ehmm No?». Så spurte han igjen «Are you Jew – Jewish person» «mmm No?». De to første gangene tenkte jeg han bare var full. Men etter 4-5 runder med det samme spørsmålet og det samme svaret uten at det gikk inn skjønte jeg at her var det ett eller annet oppi huet som ikke funka helt som det skulle. Så jeg tok øllen og satte meg et annet sted. Husker også en gang i vår jeg hadde på meg en beige høstfrakk og spaserte i en av sidegatene. Plutselig kom det en somalier ut på verandaen og ropte etter meg: «Are you Jew?!» (Snakket også med en bekjent som er multikunstner og pleier gå med hatt, og han hadde opplevd det samme) Jeg overhørte også en samtale mellom to skolejenter rett utfor skolegården, hvor den ene gikk med hijab, den andre så ut til å være helnorsk. «Jeg hater jøder!» slengte hun første ut til den andre mens jeg passerte dem på gata. Så, det er faktisk ikke bare jøder som får dritt – det er nok at du ser ut som en. Når det begynner å bli så ille at en ikke kan være pen i tøyet uten at en blir «heckled» av våre nye landsmenn og de lokale nutcasene begynner jeg å lure på hvor denne ferden egentlig skal ende? (Ser forresten somalierne pleier sitte på puben nedi gata her og pilse – trodde denslags var haram i de her landene???) Det fins en virkelighet der nede på gatenivå, og den virkeligheten stemmer ikke overens med den som er i festtalene til politikerne. Spørsmålet er da hvor lenge vi må vente før det faktisk får konsekvenser for dem som har stelt i stand denne nye virkeligheten?