Nytt

EU-parlamentet har bestemt at EU-land skal tillate halal-slakting. Samtidig har EU-parlamentet vedtatt forbud mot handel med selprodukter, på grunn av slaktemetodene. Det finner noen parlamentarikere for selvmotsigende.

Danske sosialdemokrater stemte for halal-slakting og mot handel med selprdukter. Det reagerer medlemmer av Venstre på.

EU-parlamentariker Niels Busk fra Venstre mener, at Socialdemokraterne på den måde «gør knæfald for religiøse hensyn, der går foran principperne om dyrevelfærd»:
«Hykleriet når nye højder, når Dan Jørgensen og hans disciple i går stemte for at forbyde handel med sælskindsprodukter, fordi de mener, at jagtmetoderne på sælerne er uetiske. Hvilke forestillinger gør Dan Jørgensen sig egentlig om religiøse slagtemetoder, hvor dyrene bliver aflivet uden bedøvelse?» spørger Niels Busk ifølge Ritzau.

I Danmark er halalslagtning, hvor luftrør, spiserør, arterier og vener skæres over i et snit, i forvejen tilladt, men ingen slagterier udfører det uden forudgående bedøvelse. I Sverige er halalslagtning derimod forbudt og vil altså blive krævet lovliggjort af EU-Parlamentet.

Socialdemokraternes spidskandidat til EU-parlamentsvalget, Dan Jørgensen, mener imidlertid, at det er Venstre, der hykler om sagen.

«Hvis man kigger på, hvordan Niels Busk har stemt gennem tiden, så er der vist ingen tvivl om, hvem der går mest ind for dyrevelfærd,» siger Dan Jørgensen til Ritzau.

Han siger, at forslaget om at lovliggøre halalslagtning i hele EU samlet set skaber mere dyrevelfærd.

Socialdemokrater siger nej til sæljagt, men ja til halalslagtning