Nytt

Tidligere justisminister Odd Einar Dørum opplyser at brevet fra Politidirektoratet som anbefalte hijab i politiet, ble sendt 10. november.

– Hvis man tar godt i og gir dem ti dager til journalføring og registrering, så betyr det likevel at brevet har ligget 2,5 måned i departementet, før pressemeldingen om vedtak ble sendt ut 4. februar, sier Dørum til NRKs morgensending.

Han deltok i Politisk kvarter hvor man diskuterte hva som har skjedd internt i departementet. NRK meldte onsdag at statssekretær Astri Aas-Hansen og politisk rådgiver Hadia Tajik på eget initiativ konkluderte på regjeringens vegne.

Ingen i departementet har villet kommentere opplysningen.

Men om dette stemmer, så har likevel brevet ligget i over to måneder i departementet, med rikelig tid til at den politiske ledelsen kunne vurdere det.