VG og Daglbadet faller kraftig og Dagbladet faller mest. Det er ikke nytt, men at fallet fortsetter bør snart få noen til å dra i bremsen.

Hvordan det vil arte seg er ikke godt å si. Det er vel grenser for hvor få man kan være for å lage avis?

I fjor solgte Dagbladet 137000 i snitt pr. dag (hele uken inkludert). I de fire ukene før 17. november i år lå avisen på såkalte allmenndager (mandag til fredag) på 94000 i snitt. Lørdag har tradisjonelt vært Dagbladets store salgsdag. I uke 47 var også dette opplaget nede i 182000.

Ifølge Aftenpostens Per Kristian Bjørkeng har Dagbladet vært helt nede i 74.000 på hverdager. Det var det tallet Bjørgulv Braanen slo opp for en tid tilbake, og som avisa protesterte heftig mot. Nå har ikke redaktør Anne Aasheim så mye å slå tilbake med. Dagbladet minner mest om en bokser som ligger nede for telling. Det er mulig han greier noen runder til, men det blir stadig tyngre.

Avisa gjør det ikke lettere for seg ved å ansette en person som Martine Aurdal som redaktør for samfunnsavdelingen. Dagbladet er et slags Frp-organ for politisk korrekte, som tror at avdanket 70-tallsradikalisme og de mest håpløse du-forsider har noe å si dagens digitale mennesker.


Løssalgsaviser i fall