Interlude

Berlingske har laget kart over skuddepisodene i København den senere tid. Søndag kveld var det «dags» igjen: To ungdommer som satt i en bil ved Mjølnerparken på Nørrebro, ble beskutt. Den ene fikk livstruende skader. Begge ble kjørt på sykehus der personalet slo alarm. Den hardt sårede skal være utenfor livsfare. Begge er av utenlandsk opprinnelse.

Den første af de fire kammerater blev ramt i ryggen og svævede i livsfare indtil han kom ud fra operationsbordet her til morgen, oplyser Københavns Politi. Hans tilstand er nu stabil. Den anden blev ramt i armen, mens de to sidste personer i bilen undgik at blive ramt.

Ifølge efterforskningsleder Poul B. Hansen blev der affyret mindst to skud mod bilen.
– Bilen holdt parkeret, da ukendte gerningsmænd pludselig åbner ild mod dem bagfra, fortæller han.
Skudofrene kørte selv til det nærliggende Bispebjerg Hospital, hvor personalet herefter straks alarmerede politiet.
Ifølge Københavns Politi er skudofrene, der alle er af anden etnisk baggrund end dansk, periført kendte af politiet. Men ikke i relation til den aktuelle bandekrig.


To unge skudt på Nørrebro