Nytt

Saudi-Arabia har fått FNs Hovedforsamling til å sette av to dager for å diskutere religiøs toleranse. Kong Abdullah kommer og vil korrigere bildet av islam. Han vil be om større religiøs toleranse. Kritikerne mener han burde begynt på hjemmebane.

Saudi-Arabiens kong Abdullah vil under et møde i morgen i FN i New York skubbe på for at øge den religiøse tolerance i verden.

Mødet er kommet i stand på foranledning af kongen. FN’s Generalforsamling skal i to dage drøfte trosspørgsmål og «fredskultur».

USA’s præsident, George Bush, og den britiske premierminister, Gordon Brown, deltager i FN-mødet.

– Kongen vil give den vestlige verden den besked, at holdningen om, at islam er terror og en krigsreligion, skal ændres, siger Jamal Khajoggi, redaktør af den saudiarabiske avis al-Watan.

Kritikere siger, at mødet mest er et forsøg på at bedre Saudi-Arabiens anseelse i udlandet. Organisationen Human Rights Watch opfordrer verden til at presse kongen til at standse den religiøse diskriminering i Saudi-Arabien, hvor et religiøst politi slår ned på uislamisk opførsel.

– Der er ingen religiøs frihed i Saudi-Arabien, men kongen beder alligevel verden om at lytte til sit budskab om religiøs tolerance, siger Sarah Leah Whitson, chef for organisationens arbejde i Mellemøsten. (Ritzau)

Man aner noen av de samme motiver som bak Durban II, et ønske om å frede religionene fra kritikk. Skrittet over i sensur er ikke langt. Det er nok å se på Saudi-Arabia.

Les også

-
-
-
-
-