Horowitz.jpg

I dag har jeg en riktig lekkerbisken å by på. Det eksisterer et radioopptak fra Amsterdam i 1935, der Vladimir Horowitz fremfører Johannes Brahms’ første pianokonsert med Concertgebouw-orkesteret under ledelse av Bruno Walter. Vi snakker med andre ord om den hellige treenighet…

Lydkvaliteten er overraskende bra, og det er vanskelig å tenke seg en mektigere versjon enn dette. Som en av kommentatorene på Youtube skrev: «Her ser vi Brahms bak skjegget».
Walters konserter pleide å få håret til å reise seg på hodet til publikum, men dessverre finnes altfor få av hans konserter før 1940 på plate.

Første sats, del 1

Første sats, del 2

Annen sats, del 1

Annen sats, del 2

Tredje sats

Finnes det andre hardcore Brahms-fans der ute i bloggland? I så fall: Hva synes dere om Horowitz’ synkopering helt i åpningen? Jeg har aldri hørt dette spilt slik før (mine andre referanser er Fleischer, Barenboim og Gilels), men mener det funker så det suser.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.