Nytt

Tablighi Jamaat, den ultrakonservative muslimske gruppen som står bak planene om oppføringen av den kontroversielle super-moskèen i London med plass til 12 000 mennesker, står i nær forbindelse med den sterkt anti-vestlige, ekstremistiske Deobandi-sekten og har som mål å omvende Storbritannia til islam. Det har kommet frem etter avsløringen av den urovekkende utbredelsen av Deobandi-sekten på de britiske øyer.

Organisasjonen har millioner av sympatisører verden over, og insisterer utad på at de er en fredelig, apolitisk bevegelse som fremmer islamsk bevissthet hos den enkelte muslim. Imidlertid har britisk etterretning påpekt Tablighi Jamaats rolle i radikaliseringen av 2 av terroristene som sto bak Londonbombene 7/7, samt den nå avdøde terroristen som forsøkte å sprenge en bilbombe på flyplassen i Glasgow i sommer. Fransk etterretning har tidligere kalt organisasjonen en utklekkingsanstalt for jihadister.

Deobandi-sekten og Tablighi Jamaat har samme opphav, og lover muslimer at de ved å følge profeten Muhammeds eksempel etterhvert skal dominere ikke-muslimer:

A Muslim group that wants to open a giant £100 million mosque in London has set its sights on «winning the whole of Britain to Islam».

……..

Tablighi Jamaat was founded in 1926, in India, by a Deobandi scholar, Muhammad Ilyas, who wanted to raise Islamic awareness among rural Muslims in south Asia. He promised them that by obeying Islamic laws and following the example of the Prophet Muhammad in their personal lives they would one day «dominate over non-believers» and become «masters of everything on this earth».

Ishaq Patel, Tablighi Jamaat’s first amir (leader) in Britain, is said to have been on pilgrimage in Mecca when Ilyas’s successor gave him a long-term mission to win «the whole of Britain to Islam».

In recent days The Times has exposed the virulently anti-Western creed of some British Deobandis who preach that non-Muslims are an evil and corrupting influence. Their defensive, isolationist approach to life in Britain is shared by many British supporters of Tablighi Jamaat.

Deobandi-sekten skal i følge The Times` opplysninger dominere mer enn 600 av Storbritannias 1350 moskèer, og budskapet de fremmer i sine menigheter er sterkt isolasjonistisk og fiendtlig mot ikke-muslimer. Et av sektens uttalte mål er å skape hat mot ikke-muslimsk levevis. Målet støttes av Tablighi Jamaat, som også oppfordrer muslimer til å ha så lite kontakt med ikke-muslimer som mulig:

One leading advocate, Ebrahim Rangooni, has said that the movement seeks to «rescue the ummah [the global Muslim community] from the culture and civilisation of the Jews, the Christians and [other] enemies of Islam». Its aim, he wrote, is to «create such hatred for their ways as human beings have for urine and excreta».

Mr Rangooni has also given warning to parents that non-Muslim schools «turn humans into animals» and that sending a Muslim child to a British college «is as dangerous as throwing them into hell with your own hands».

Yoginder Sikand, a Muslim expert on the movement, says that its ethos of «social and cultural separatism and insularity» seeks «to minimise contacts with people of other faiths».

Segregeringen Tablighi Jamaat oppfordrer til er spesielt synlig i Dewsbury i vest-Yorkshire, der gruppen har sitt europeiske hovedkvarter. Hele 88 prosent av innbyggerne i området er muslimer fra Pakistan og Gujarat i India, og de fleste har minimal kontakt med ikke-muslimer. Organisasjonens lokaler huser for øvrig et Deobandi-seminar som utdanner predikanter.

Det var også Tablighi Jamaat som rådet engelsklæreren Aishah Azmi til å nekte å undervise på en barneskole uten full tildekking av ansiktet, en sak som endte i retten hvor Azmi fikk avskjed fra arbeidsplassen.

Flere moderate muslimer har protestert mot organisasjonens oppføring av den gigantiske moskèen i tilknytning til OL-anleggene i London, og så langt har over 250 000 mennesker skrevet under på underskriftskampanjen mot byggeplanene. Både muslimer og kristne anklager Tablighi Jamaat for å være separatister som oppfordrer til hat mot ikke-muslimer:

More than 250,000 people have signed a Downing Street petition against the London mosque. Local opposition is being led by Alan Craig, a Christian Peoples Alliance member of Newham council. He accuses Tablight Jamaat of being «a separatist sect that preaches a them-and-us approach to relations with the nonMuslim community» and encourages the creation of «Islamic enclaves» in Britain.

«There are many moderate Muslims who object to the teachings of Tablighi Jamaat. They know that it preaches hostility to non-Muslims. Some have friends and family members who have been radicalised by this movement.»

Irfan al Alawi, internasjonal direktør for the Centre for Islamic Pluralism, sier at Tablighi Jamaat fungerer som rekrutteringsagenter for jihad i Afghanistan og Irak:

«They go around deprived areas of British towns and cities, knocking on doors and urging young Muslims to come to their gatherings,» he said.

«The mega-mosque complex would become a flagship for Tablighi Jamaat’s mission to indoctrinate Muslims with a hatred of the West and the kuffar [non-Mulims].

I Norge kom Tablighi Jamaats moskè i Oslo i søkelyset da lederne nektet å delta i en felleserklæring som fordømte terrorbombene i London i 2005:

VG får bekreftet at Tablighi Jaamat var invitert til å delta med sin leder, men de nektet blankt.

– Et par moskeer kom ikke fordi imamene var på ferie, men Tablighi Jaamat sa rett ut at de ikke ville være med uansett, sier en sentral kilde.

……

De andre imamene lovet mer dialog med andre organisasjoner som jobber for fred og mot vold. Skuffelsen var derfor stor over at en moské ikke ville være med.

– Dette er et viktig signal til både nordmenn og muslimer som er i tvil om hva islam mener. Men det er trist at Tablighi Jaamat ikke forstår viktigheten av å delta i samfunnsdebatten, sier en kilde som var med på å arrangere gårsdagens felleserklæring.

Tablighi Jamaat er med sine 700 medlemmer en av Norges mest aktive muslimske misjonsbevegelser. Hvert år arrangerer de stevner som samler flere tusen muslimer fra land som Pakistan, Bangladesh og Storbritannia, samt en rekke andre europeiske land.

Timesonline: Muslim group behind ‘mega-mosque’ seeks to convert all Britain

VG: Nektet å delta på terror-fordømming

Storbritannias største religiøse bygg stanses