Nytt

british.hostages.jpg

I en to timer lang tale som gikk over stokk og stein, forkynte president Mahmoud Ahmadinejad at det iranske folk i sin storhet ville benåde og frigi de 15 britene. Det var jo uken mellom profetens fødsel (sist søndag) og Jesu død, som han sa.

Ahmadinjead avbrøt talen for å gi utmerkelser til tre av revolusjonsgardistene som var med på tilfangetakelsen. Iran kunne med full rett stilt dem for retten, men grepet av storsinn ville de bli frigitt. Britene defilerte forbi Ahmadinejad kledt i dress og kjole. De skal ikveld være i sikkerhet inne på den britiske ambassadens område.

Ahmadinejad klaget over at Storbritannia ikke hadde vært modig nok til å be om unnskyldning. Han sa Iran hadde vært i sin fulle rett til å anholde dem. I neste omgang klaget han over sammensetningen av Sikkerhetsrådet, og jødenes innflytelse over mediene. Han kalte myndighetene i Storbritannia og USA for utbytterregimer.

Det kunne høres ut som Ahmadinejad ikke var overvettes happy med å løslate britene, og noen mener det er Den øverste leder, Ali Khamenei, som ga ordre om frigivelsen.

Ahmadinejad kritiserte også den britiske regjeringen for å sende en kvinnelig soldat på utenlandsoppdrag. Hun sviktet dermed sine hjemlige plikter. Hva slags land er Storbritannia, spurte Ahmadinejad.

«Why is the most difficult task, patrolling in the sea, given to a woman? How can you justify seeing a mother away from her home, her children? Why don’t they respect family values in the West?» He asked the British Government.

Iran releases 15 British sailors and Marines