Nytt

rabei.osman.jpg

M-11 er det mest sjokkerende som har skjedd Spania siden borgerkrigen. Utenfor rettslokalet står folk med plakater: «Vi vil vite hvorfor» Vil de få svar?

Inne i rettslokalet har en av de fire utpekte ideologene som trakk i trådene, Rabei Osman, også kjent som «egypteren», nettopp sagt at han overhodet ikke hadde noen befatning med M-11. Han tar også avstand fra 911 og 7/7.

Det er en fullstendig benektelse av å ha noen som helst befatning med terror. Men italiensk politi hevder å sitte på opptak hvor Osman skryter av at det var han som var bakmannen.

Italian prosecutors have said they tapped phone conversations in which Osman told an associate in Italy, «I’m the thread to Madrid, it’s my work.»

Derfor har rettssaken mer preg av en stillingskrig: i flere timer nektet Osman å si ett ord. Til slutt brøt han tausheten og sa på arabisk:at han ikke hadde noe med M-11 å gjøre.

Det er 29 tiltalte. Ni spaniere og 20 arabere. Flere av de tiltalte satt med ryggen mot de pårørende i salen, skriver the Times.

De tiltalte hadde rett til å ha en pårørende til stede i lokalet. Disse satte like ved de etterlatte og ofrene.

Rettssaken skal gå tre dager i uken helt frem til juni. Dom er ventet i oktober. Spanierne har nedlagt et enormt arbeid. Det skal føres 600 vitner og 100 eksperter.

I had no link to Madrid bombing, says Egyptian ‘mastermind’