Nytt

-Det forundrer meg at et menneske som oppfører seg så dårlig har vært vernet så lenge, sier Berit Reiss-Andersen.

Spikeren på hodet. Hvordan kan et menneske med en slik lederstil være leder for LO? Og når ballongen sprekker er det bare noen få som tør å stå frem. Når Gerd-Liv Valla sier at Ingunn Yssens kritikk er et angrep også på hennes medarbeidere, kan det oversettes til: -Hold dere på matta! Det har de hittil gjort, og det tjener ikke LO til ære. Når noen våger å ta støyten er det utilgivelig å tie stille. Det er å svikte alle som er blitt utsatt for trakassering. Som Reiss-Andersen sier: Valla har det med å plukke seg ut en hakkekylling.

Valla har slått tilbake mot Yssen, og i rettferdighetens navn holder man litt tilbake og tenker at saken kan ha to sider. At Reiss-Andersen står frem og forteller om hvordan hun sa opp som statssekretær i Justisdepartementet, er en bekreftelse på at Yssen har hatt rett. Det er ikke bare at Valla «*ikke er noen pusekatt». Dette er manipulatorisk og herskesykt.

Reiss-Andernsen

-Når du skulle presentere en sak for henne, kunne hun reagere med: «Jeg orker ikke, jeg spyr. Jeg gidder ikke dette.

At folk kan stige til topps i sosialdemokratiet med slike holdninger til medarbeidere, sier en hel del. At de fortsetter å forsvare henne etter at avsløringene er kommet, gjør saken meget alvorlig. Med det som nå er kjent kan man si at både AP og LO-ledelsen hefter for at Valla blir sittende.

– Jeg ble truet av Valla