Kommentar

2006_05_13t050316_450x226_us_pakistan_germany_funeral.jpg

En pakistaner begår selvmord i Tyskland, og 50.000 følger ham til graven i Pakistan. Verden er blitt en resonanskasse for muslimer i land med suggestive masser.

Amer Cheema (28) kom til Axel Springer-hovedkvarteret i mars og ba om å få snakke med redaktøren for Die Welt. Politiet ble tilkalt og de fant en kniv på ham. Cheema la ikke skjul på at han ville straffe avisredaktøren fordi han publiserte de danske karikaturene av profeten. 3. mai ble han funnet død på cella. Det ble påstått at politiet hadde en finger med i spillet, og et pakistansk team ble sendt til Tyskland for å være med på obduksjonen. De fant ikke noe tegn på ytre påvirkning.

Likevel har dødsfallet vakt sterke reaksjoner blant en spesiell gruppe religiøse i Pakistan. På bildet tramper religiøse studenter på det tyske flagget. En krenkelse følges av en annen.