Kommentar

I ML-bevegelsens glansdager var det en bok som het «Den store sammensvergelsen». Det var en bok om Moskva-prosessene, ikke en avsløring men en rettferdiggjøring av Stalins paranoia: Sovjets fiender hadde dannet et diabolsk nettverk. De mest vanvittige påstander var sanne.

Overskriften på en artikkel i dagens Klassekampen, signert redaktøren selv, bærer tittelen En stor sammensverge.

Det er samme tilnærming til historien, men denne gang er det verdensherredømmet det dreier seg om, i et sammensurium av Sions vises protokoller og Da Vinci-koden. Artikkelen er et intervju med tidligere leder av Venstres pressekontor Per Aslak Ertresvåg i anledning boken hans «Makten bak makten».

Påstandene er så vanvittige at de i enhver annen sammenheng ville blitt skrevet på kontoen for «skrullinger»: Et hemmelig brorskap driver hver dag kjemisk krigføring mot det norske folk, fra fly. Ertresvåg har sett selv flyene komme inn over Sola, og sett den kjemiske røyken.

Prisbelønnede Bjørgulv Braanen stiller ikke ett kritisk spørsmål. Det verste er at Ertresvåg åpenbart flørter med de klassiske antisemittiske konspirasjonsteoriene.

Brorskapet oppstår med Illuminati-ordenen i 1776. Det var den som planla den franske revolusjonen! Til tross for at de var adelsfolk, lot de revolusjonen hogge hodet av adelen. Ingen motsigelser er for store til ikke å kunne forklare sammensvergelsen.

-Denne organisasjonen (Illuminati) som var svært lik den jesuittiske orden, hadde som mål å tvinge gjennom en ny verdensordning, Novus Ordo Seclorum. Konspirasjonen ble avdekket da en kurer ble rammet av lynet. Da fant man avslørende dokumenter i porteføljen hans, og under en razzia hjemme hos ham fant man papirer der det ble gitt detaljerte instruksjoner for den franske revolusjonen. Selv om den franske revolusjonen gikk ut over adelen, sto adelen bak, sier Ertresvåg.

Han mener røttene til både nazismen, kommunismen og Illuminati ligger i opplysningstida.

Rotschild

Den første familien som etterhvert sto frem som den ledende i den hemmelige organisasjonen var rotschildene .
-Den første Rotschild hadde fem døtre som ble giftet inn i de viktigste familiene, mens sønnene fikk i oppgave å bygge opp det som senere skulle bli et imperium.

Ertresvåg mener innflytelsen fra Illuminati er større enn noensinne.

Når noen begynner å snakke om hemmelige brorskap, spisser en del av oss ørene. Neste stikkord er verdensherredømme. Når noen sier at de samme kreftene sto bak både første og andre verdenskrig, både nazismen og boljsevismen, da begynner vi å lukte lunta. Når neste ord er Rothschild, kan vi si bingo! Da er all tvil borte.

At en mann skriver en bok med slikt grums er en ting. At det tydeligvis har en appell i dagens samfunn, og fremfor alt blir tatt alvorlig, er både overraskende og sjokkerende.

Men spranget fra Den store sammensvergelsen i 30-årene til dagens, er kanskje ikke så stort.

Les også

-
-
-
-
-