Kommentar

060128204123.r1duowqs0_a-screen-grab-taken-from-a-video-broadcast-by-al-jb.jpg

I Norge blir nyheten om at nye mennesker er bortført i Irak henvist til notisplass. Men burde ikke disse ansiktene være selvskrevne, for å minne oss på hvilke krefter som vil ha makten i Irak? Og minne oss på deres skjebne? Igår kom det to videoer, begge villig formidlet av Al Jazeera.

De to tyske ingeniørene Rene Braeunlich and Thomas Nitzschke ble bortført tirsdag på et oljeraffineri i den urolige byen Baiji i nord. Gruppen som bortførte dem kaller seg Ansar al-Tawheed wal Sunnah (Followers of Unity and Prophetic Tradition).

For et år siden ble den brasilianske ingeniøren Joao Jose Vasconcellos kidnappet fra samme anlegg, og ingen har hørt fra ham siden.

Videoen igår var første gang kidnapperne ga lyd fra seg. Det er andre kidnapping av tyske borgere. Det er ikke unaturlig å se utviklingen i sammenheng med regjeringsskiftet.

Den andre videoen igår var av de kristne hjelpearbeiderne som holder den britiske pensjonisten Norman Kember, to canadiere og en amerikaner. De så medtatte ut.

The aid group, Christian Peacemaker Teams, has identified the four men as Norman Kember, 74, of London; Tom Fox, 54, of Clearbrook, Va.; James Loney, 41, of Toronto; and Harmeet Singh Sooden, 32, also a Canadian. They were kidnapped on Nov. 26.

To kenyanske telekomingeniører ble bortført i Bagdad sist uke, etter et angrep på en kolonne drepte ti mennesker.

Så har vi Christian Science Monitor-journalisten Jill Carrol. Henne kom det en video for en tid tilbake. Siden har det vært tyst.

Les også

-
-
-
-
-