shia-krig.jpg

Jihadistene har ikke greid å utløse full borgerkrig. Nå erklærer Abu Musab al-Zargawi krig mot shiaene, uten nåde. Bakgrunnen er at den irakiske hæren for første gang er den ledende i en større operasjon.

«Al Qaeda Organisation in Iraq … has declared war against Shi’ites in all of Iraq,» said the voice which could not be immediately verified but sounded like previous recordings attributed to Zarqawi.
«As for the government, servants of the crusaders headed by (Iraqi Prime Minister) Ibrahim Jaafari, they have declared a war on Sunnis in Tal Afar. You have begun and started the attacks and you won’t see mercy from us,» it added.
Earlier on Wednesday, the Sunni Muslim al Qaeda said in an Internet posting it was waging a nationwide suicide bombing campaign to avenge the military offensive against Sunni rebels in Tal Afar, in which more than 200 insurgents have been killed and several hundreds captured.

«Days pass and battles are numbered and the goal is one: the Crusader-Shi’ite war against Sunnis. Shi’ite districts in the city were avoided and a war of ethnic cleansing war was directed at Sunnis,» he said.
«The interests of Crusaders and Shi’ites have coincided with each other».

Mange tror intensiveringen av selvmordsangrepene også skyldes at det bare er en måned til irakerne skal stemme over den nye grunnloven. Hvis den konstitusjonelle prosessen kommer på tørt land, kan den for alvor true opprørerne. Derfor gjelder det å torpedere den med alle midler.

Zarqawi har tidligere utstedt forbud mot å delta i folkeavstemningen, men mange sunnier har likevel registrert seg.

Whoever is found to be a member of the National Guard, army or is a spy will be killed and his house will be demolished.
«We warn tribal leaders if it is confirmed that they are implicated with crusaders and apostates, they will be targeted,» he said.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂