Kommentar

11507161735.jpg

De fire guttene ankommer Luton stasjon kl.07.21 torsdag 7. juli. Først går Hasib Hussain (18), deretter Ger2_kommentare Lindsay (19), Mohammad Siddique Khan (30), og til sist Shahzad Tanweer.

Hvordan endte de opp ved denne stasjonen, med ryggsekker med ti kilo sprengstoff hver? Det vil det bli skrevet mange spaltemetre om. Times har sett på deres siste kveld. Hasib Hussain var en urokråke, en som aldri fullførte noe, som ung. Foreldrene sendte ham til Pakistan. Han ble religiøs og foreldrene var fornøyd. Det setter fingeren på hovedpunktet: det finnes ikke noe skille mellom jihadister og vanlige muslimer i Pakistan. Jihadistene går i ett med omgivelsene. De vanlige vet ikke en gang hva de skal se etter. Dette går selvfølgelig dypere enn at Hussain og andre ikke snakker politikk.

Hussain had got into trouble with the police for shoplifting, and left Matthew Murray Comprehensive with no GCSEs and one GNVQ in business studies. When he had started going to pubs, fighting and swearing, his worried parents had sent him to an Islamic study school in Pakistan, thinking that might give him more of a focus.

And it had. Religion seemed to have straightened him out, almost overnight. The scruffy, troubled boy who had left Leeds returned with an austere manner and an Islamic beard. He now wore the topi hat and flowing Islamic robes. Some of his contemporaries thought him «a bit of prat», but his parents were relieved that he seemed to have settled down.


Before dawn on July 7, the four men shaved their body hair in a ceremony of religious purification.
..
The CCTV camera on the platform at Luton filmed the four, unobtrusive young men as they prepared to board the 7.40 to King’s Cross. The camera also picked up a fifth man, standing alongside them, who then peeled off and vanished into the crowd.

Det er så mange sider ved denne historien som fullstendig «boggles the mind». To av guttene var fedre, Khan og Lindsay. Faktisk var begge konene gravide med nummer to. Kona til Khan var av indisk herkomst, og hennes familie var liberal, noe som ikke falt i god jord hos svigersønnen. Han sympatiserte med Taliban! Det kan de jo tenke over alle som går inn for «frigjøring av Afghanistan».

Hitchhikers to Heaven who created Hell on Earth
By Ben Macintyre
The Times charts the last hours of the first home-grown suicide bombers to hit Britain
http://www.timesonline.co.uk/article/0,,22989-1696094,00.html