Noen av ungdommene som angrep funksjonshemmede Kjetil Rusvik og slo ham halvt ihjel på Holmlia-bussen, er lite affisert av at offeret ligger i koma.

Fem av seks er utlendinger, eller av utenlandsk opprinnelse.

Kjetil Rusvik ligger på Aker universitetssykehus. Han er koblet fra respiratoren, men kjemper fortsatt for livet.

En av de siktede er en 18-åring som driver idrett på toppnivå. Han ble sluppet ut av varetekt, men er fortsatt siktet. Hendelsen virker ikke å ha gjort synderlig inntrykk:

«18-åringen fra Holmlia er en meget lovende idrettsmann og spiller allerede i Norges nest øverste divisjon i sin idrett. Selv kaller han seg et forbilde for ungdommen på Søndre Nordstrand. Torsdag slapp han ut fra varetekt, men siktelsen for grov legemsbeskadigelse er ikke henlagt.

På spørsmål om hvilke tanker 18-åringen har gjort seg etter den grove voldssiktelsen politiet har tatt ut mot ham, kommer det kjapt:
-Det er helt urettferdig. Jeg prøvde å snakke til kameratene mine og gå i mellom. Likevel kom politiet og hentet meg. En av dem som fortsatt sitter fengslet, sa at han bodde hjemme hos meg.
-Hva synes du om at 39 busspassasjerer lot være å gripe inn da en sterkt funksjonshemmet mann ble sparket og mishandlet?
-Jeg vet ikke, jeg. Det er vel sånt som skjer.
-Hvorfor gikk kameratene dine løs på Rusvik?
-Først fikk han litt juling på holdeplassen, men så hoppet han plutselig etter oss inn på bussen og sa at vi hadde rappet lommeboken hans. Han kom mot oss, og da ble en av gutta sint og klinte ham i bakken.
-Hadde en av dere tatt lommeboken hans, da?
-Jeg vet ikke, jeg, men vi ble provosert av måten han snakket til oss på, sier den voldssiktede 18-åringen. «

En de siktede, en mann på 21, skal ha truet bussjåføren til ikke å ringe etter ambulanse. Men sjåføren presterte ikke å varsle sin egen sentral om Rusvik før han la ut på en ny tur.

«Vi ble provosert av måten han snakket til oss på»- Aftenposten Nettutgaven