De som stusset over de sterke beskyldningene i VG og andre medier mot Hege Storhaug og Human Rights Service i februar, har nå fått en kjennelse fra Pressens faglige utvalg å støtte seg på. Utvalget finner at VG brøt god presseskikk ved at beskyldningene mot Storhaug og HRS ikke var godt nok dokumentert. PFU uttaler at også «NRK med fordel kunne stilt seg noe mer kritisk til de påstander som ble rettet mot HRS», men NRK er ikke «felt» i PFU for sin håndtering av saken.

Hege Storhaug får medhold i PFU

Det er ellers verdt å merke seg at NRK ligger suverent på topp i antall klager til PFU.

«Hittil i år er det sendt inn hele 15 klager på NRK, fire mer enn i hele fjor. Og det skjer samtidig med at NRK internt kjører en egen etikkdebatt. De fleste sakene gjelder innslag i Fakta- og nyhetsavdelingen. Ifølge Dagbladet er situasjonen såpass alvorlig at det var et eget møte om saken i NRK i forrige uke. Avtroppende sjef i Dagsrevyen, Annette Groth, ser likevel ingen grunn til å slå alarm ennå.»

15 PFU-klager på NRK hittil i år