Dagen etter at kong Abdallah hadde sagt at amerikanere aldri har vært mer mislikt rundt om i verden p.g.a. Irak, åpnet jordansk FN-politi ild mot amerikanske kolleger og dreper to og sårer ni. En svever mellom liv og død.

Man kan bare undres over hvilke mekanismer som gjør seg gjeldende. Amerikanerne var akkurat ferdig med introduksjonskurset som fengselvakter i Mitrovica lørdag. De var på vei ut porten i tre biler, der det sto fire jordanere. En av dem åpnet ild, og skytingen varte i ti minutter. Jordanerne hadde aldri sett amerikanerne før. Han ble selv skutt og drept.

En detalj som sier en del om FN-systemet: UNMIK får ikke lov å avhøre jordanerne. De har immunitet mot etterforskning så lengde er i FN! Den må i tilfelle oppheves av FN sentralt!

United Nations officials said they were hoping to question the four other Jordanian officers detained after the shooting, but were unable to do so because they had immunity from prosecution while working for the organization. A request was forwarded by police investigators to the United Nations headquarters in New York to have that immunity lifted.

U.S. Officer in Critical Condition After Shooting at Kosovo JailBy NICHOLAS WOOD

Published: April 19, 2004

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂