Kommentar

Det var en stor demo mot terror i Bagdad igår. Det interessante er hvordan bloggere i Bagdad rappporterer, og hvordan andre kritiserer vestlige mediers dekning av Irak. Spesielt on-the spot bloggere rokker ved vestlige mediers nyhetsmonopol.

Bloggern heter IRAQ THE MODEL, www.iraqthemodel.blogspot.com.
Artikkelen The Iraqi people spoke today

Slike folkelige ytringer mot angrepene på koalisjonsstyrkene forstyrrer bildet av at det er folket som gjør opprør. (Hvem er de virkelige orientalistene?)

Tråden plukkes opp av en amerikansk weblogg Little Green Footballs, som påpeker at den balanserte reporting fordreier virkeligheten: Alle uttrykk for folkelig støtte til USA, må balanseres av negativitet, og det er det negative som blir sittende igjen: 12/10/2003: Iraq Anti-Terror Demonstration Update