Kommentar

Politiet i mange europeiske land er i ferd med å rulle opp jihadist-nettverk som dels smugler mennesker, muligens terrorister, fra Midtøsten til Europa, dels kandidater til selvmordsterror til Irak. I flere tilfeller er arresterte og mistenkte medlemmer av slike nettverk blitt satt i forbindelse med vår egen mulla Krekar og Ansar al-Islam. Hvis dette er riktig, betyr det at flere og flere av Krekars forbundsfeller nå skal gjennom avhør, i Italia, Tyskland og Nederland, der det kan komme frem interessante opplysninger om Krekar selv og hans rolle. Krekar skal selv avhøres av italiensk politi. Da Krekar ble pågrepet i 2002, hadde han et telefonnummer på seg til kurdere i Italia, som senere er blitt satt i forbindelse med smugling av jihadister til Irak i regi av Ansar al-Islam. I løpet av den siste uken er to personer arrestert, som mistenkes for å være Ansar-ledere i München. Den ene ble tatt på jernbanestasjonen i München, den andre i Nederland. Sistnevnte er kanskje mest interessant for oss, han kalles mulla Braun. Vi tar med dette klippet selv om det mangler kilder for opplysningene, det er en av flere lignende meldinger de siste dagene.

«This second ringleader is reportedly Mullah Braun, who was captured in Amsterdam. The Munich public attorney appealed to Holland for the extradition of Mullah Braun, who reportedly has connections with Mullah Krekar, the leader of Ensar Al Islam living in Norway, and collects funds for Jihad. Ensar Al Islam organization has approximately 100 militants in Germany.» Fra turks.us