Kommentar

Edruelige Paul Wood: Irakerne ikke mot USA

Paul Wood er en av BBCs mest edruelige, stødige reportere. Og modig. Han tok seg inn til UCK-geriljaen da serberne drev og bombet sivile på flukt inne i skogene, for å fortelle hva som skjedde. Nå er han i Bagdad, og fortalte om den forferdelige shootout i natt der amerikanerne trolig drepte minst 8 irakiske politimenn. Det bør ikke bli for mange slike episoder.

Wood rundet av med å si at irakere flest ikke er mot USA. Det er en liten minoritet i sunni-triangelet som gjør motstand, rester av Baath-partiet som før støtte av nyankomne jihadister. De ønsker å drive en kile mellom koalisjonsstyrkene og befolkningen, har hittil ikke klart det, men episoder som den i går ved sykehuset i Fallujah er ingen god reklame for USA. Sa Wood. Interesting.