Iran får Argentina-bombe midt i fleisen

Verdt å følge closely: Arrestasjonen av den iranske eks-diplomaten Hade Soleimanpour i Storbritannia torsdag. Soleimanpour er anklaget for delaktighet i terrorbomben mot det jødiske samfunnshuset i Buenos Aires i 1994, der 85 ble drept og 200 skadd. Argentina har krevd ham utlevert. Den juridiske prosessen kan ta måneder i Storbritannia. Dommeren våget ikke la ham være på frifot.

Iranske myndigheter er sterkt provosert over arrestasjonen og truer med gjengjeldelse. De har svaret klart: sionistiske krefter ligger bak.

Etterforskningen av ett av de blodigste anslagene mot jøder utenfor Israel gikk ulidelig langsomt, og argentinske myndigheter ble beskyldt for ikke å ville finne de skyldige. Ifjor skrev NYTimes at Carlos Menem tok imot bestikkelser fra Iran for å skrinlegge etterforskningen.

Da Nestor Kirchener ble valgt til president i juni, friga han etterretningsmateriale som viser Irans innblanding.

Document.no skrev for øvrig om the Iranian connection i våres, da det kom en svær rapport som detaljert pekte på den iranske konspirasjonen.

Det er ikke første gang Iran blir anklaget for terrorisme i utlandet. Tyske myndigheter gjorde det samme med drapet på kurdiske dissidenter i Berlin.

Iran liker å benekte delaktighet, og har lykkes langt på vei. Av en eller annen grunn får ikke avsløringene særlig stort oppslag i mediene. Men alle som følger med vet at prestestyret ikke har oppgitt sin terrorvirksomhet. Det burde Stortingets president Jørgen Kosmo huske på når han besøker Teheran snart. Men det virker ikke sånn. Kosmo er mer opptatt av å sikre norske forrretningskontakter. Det er det som kalles moderasjon.