Argentina har bedt Interpol arrestere Irans innenriksminister Ahmad Vahidi for bombingen av et jødisk senter i Buenos Aires i 1994 der 85 mennesker ble drept, samt en bombing to år tidligere mot den israelske ambassade som drepte 29 mennesker, opplyste det argentinske utenriksdepartement tirsdag.

Morder med ministerpost

– Argentina ønsker en internasjonal arrestasjon av de ansvarlige for AMIA-angrepet i 1994 som fortsatt sitter i sine stillinger med total straffefrihet efter å ha drept 85 mennesker. En av dem er Ahmad Vahidi.

Vahidi tilhørte ifølge Buenos Aires, en delegasjon fra Teheran som nettopp besøkte Pakistan og Sri Lanka. Interpol skal ha utstedt en efterlysning av ham på anmodning fra Argentina.

Argentina har også henvendt seg til Pakistan og Sri Lanka direkte og bedt dem om å arrestere Vahidi.

Irans offisielle nyhetsbyrå IRNA rapporterte at Vahidi var tilbake i Iran tirsdag, mens Sri Lankas utenriksdepartement hevder at Vahidi ikke var en del av den iranske delegasjonen som besøkte landet.

Dødeligste angrep i Argentinas historie

En argentinsk domstol ga i april iår Iran skylden for angrepet mot det jødiske AMIA-senteret i Buenos Aires i 1994 og for et bombeangrep to år tidligere mot den israelske ambassade som drepte 29 mennesker.

Ingen har tatt på seg ansvaret for angrepet i 1994 – det dødeligste i Argentinas historie – og det er heller ikke blitt oppklart, men både Argentina og Israel mistenker Hizbollah for å ha utført det på oppdrag fra Iran. 

Statsadvokat Alberto Nisman innledet ny efterforskning av AMIA-angrepet i 2015. Dagen før han skulle vidne for Kongressen ble han funnet død, skutt i hodet. Dødsårsaken er fortsatt et mysterium:

Nisman hadde arrestordre på presidenten og utenriksministeren klar

 

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.