HL-senterets leder rekker ut hånden til Saddam Hussein sammen med andre akademikere i et opprop som er inspirert av norske prester og biskoper. De mener Stortinget bør ta klar avstand fra USAs planer om å fjerne Saddam Hussein, og at regjeringen må sette inn sin diplomatiske kraft mot USA. Blant underskriverne, foruten Odd-Bjørn Fure, leder for Holocaust-senteret, er Sigurd Allern, Svennik Høyer, Rune Slagstad og Thomas Mathiesen. Men som Vårt Land registrerer: Rektorene ved fire av fem universiteter har ikke skrevet under. Det er også en del andre som klarer å holde hodet kaldt og ikke har latt seg rive med av kampanjen for beskyttelse av Iraks diktator.

Åsne Seierstad gjør en hederlig innsats i Bagdad. Hun lar i det minste som regel en forbudt stemmene slippe til, som Aftenposten i dag der husmødre, selvmordsbombere og guttunger «viste muskler» i Mosul i Nord-Irak tirsdag.

«En gutt står fjetret ved siden av dem, fascinert over alle soldatene, uniformene og kjøretøyene. På ryggen av jakken hans står det med store bokstaver «Titanic».
-Det passer bare så altfor godt, når man ser denne flokken, hvisker en mann: -Forlis ved det første amerikanske bombeangrepet.»

Disse stemmene liker ikke krigsmotstanderne å høre, de vil ikke ha noe med dem å gjøre. Euforien på børsen i Bagdad, som Åsne beskrev tidligere, er bare et veldig tydelig tegn på at irakerne har tro på at Saddams dager nå er talte, og Vesten kan ikke svikte dem enda en gang. Saddams propaganda klarer ikke å manipulere børsen.

Thomas Friedman hadde for et par dager siden en kommentar i New York Times til det han kaller «Europas kynisme og usikkerhet, kledd ut som moralsk overlegenhet» – «Ulidelig!».