I Yuma, Arizona, har grensekrisen kostet sykehuset 26 millioner dollar, og lokale innbyggere blir presset ut av akuttmottak, elektiv kirurgi og fødestuer, skriver Washington Times.

Tjenestemenn ved Yuma Regional Medical Center, det eneste sykehuset i byen, fortalte lovgivere torsdag at de har satt en prislapp på ubetalte helsetjenester etter at bølgen av ulovlige innvandrere har invadert byen. Det handler ikke bare om penger.

Dr. Robert Trenschel, som er sjef for sykehuset, sier at innvandrere er spesielt krevende pasienter, og trenger alt fra dialyse til hjertekirurgi og svangerskapskontroll – ofte den første sjekken noen av disse gravide mødrene noensinne har fått.

Og når babyer blir født, må de kanskje bli i intensivavdelingen i en måned på grunn av de mange komplikasjoner som oppstår i deres situasjon.

Dr. Trenschel sier at utskrivning av innvandrere er også er tøffere fordi de må sørge for at de er trygge når de kommer ut av sykehuset, noe som kan bety å gi dem medisinsk utstyr eller fly dem til slektninger.

Migrantene presser også ut lokale innbygger i Yuma, konkurrerer om senger på akuttmottaket eller forårsaker forsinkelser i elektiv kirurgi fordi leger er nødt til å ta vare på migrantene.

– Vi har måttet utsette pasienter som skal føde med planlagte induksjoner. Vi rett og slett ikke har plass på fødeavdelingen fordi migranter har født barn, sa lengen.

– We’ve had to delay maternity patients with planned inductions because we’ve simply been out of space in our maternity unit with migrant patients who’ve had deliveries, the doctor said.

Dr. Trenschel vitnet i en høring holdt ved sykehuset av justiskomiteen i Representantenes hus. Komiteens leder Jim Jordan, en republikaner fra Ohio, sa at lovgiverne ønsket å få en førstehånds titt på situasjonen på bakken.

Demokratene boikottet høringen og kalte den et stunt, mens Jordan sa at de aviser skikkelige mennesker og erfaringer de har.

USAs sikkerhetsminister Alejandro Mayorkas ble sterkt kritisert under høringen. Et av vitnene, Jonathan Lines, som er tilsynsmann for fylkesmyndighetene i Yuma County, sa at Mayorkas «løy» i et møte med lokale ledere i fjor da han lovet å tette ni hull i grensemuren.

Yuma har en befolkning på rundt 100.000. Grensepatruljen pågrep mer enn 300.000 ulovlige innvandrere i Yuma-regionen i 2022.

Lokalbefolkningen sa at migrantene har forurenset elven og bøndenes jorder og mer vold er ventet. Utfordringene strekker seg til skolene, hvor de er vant med engelsk eller spansk, og lærere sliter nå med å gi ressurser til barn som snakker østeuropeiske eller sentralasiatiske språk.

På sykehuset har migrantene generelt ingen evne til å betale, noe som betyr at kostnadene for medisinsk behandling må bæres av sykehuset. Dr. Trenschel sa at det betyr færre leger og mindre nytt utstyr tilgjengelig for samfunnet.

På spørsmål om ideelle organisasjoner – som samler inn hundrevis av millioner dollar for å hjelpe til med å imøtekomme innvandrerne – har tilbudt seg å betale for noe av omsorgen: – Vi har ikke fått noen kompensasjon fra noen, sa legen.

Dr. Trenschel sa at sykehus rundt om i landet vil oppleve det samme, siden innvandrerne generelt ikke bor ved grensen, men sprer seg dypt inn i USA for å knytte seg til familien sin – som ofte er i landet ulovlig.

Yuma Sheriff Leon Wilmot sa at det samme skjer med grensekriminalitet, da de ikke holder seg ved grensen. Han sier at dette går ut over hele landet, og har en enorm virkning på lokalsamfunn, ikke bare grensefylker.

– Who’s really in control of the southern border, according to Yuma residents. Hvem er det som virkelige kontrollerer grensen spør innbyggere in Yuma. – En tikkende bombe.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.