Hun fikk et utpressingsbrev: «Hvis du ikke betaler, vil en håndgranat bli kastet inn i din villa». Flere personer i Sverige har mottatt lignende trusselbrev etter nylige eksplosjoner og voldshandlinger i hovedstaden Stockholm. Dette melder SVT.

Brevene viser til angrepene og truer med lignende vold mot hjemmet deres, hvis ikke mottakeren av brevet betaler tilsvarende 30.000 kroner i bitcoin til en konto. – Jeg har satt ut brannslukningsapparatet i hallen, men jeg har ikke tenkt å betale, sier ei kvinne SVT har snakket med. Utpressingsbrevene  har frimerker og poststempler. Men til tross for at politiet ba om anmeldelse, ble ei kvinne i Stockholm og hennes familie informert om at undersøkelsene ble avsluttet umiddelbart.

– En politimann fra Säpo som vi kontaktet sa at det trolig står yrkeskriminelle bak – men at vi nok ikke trengte å være bekymret, sier hun. Lignende brev med trusler og forsøk på utpressing er blitt spredt over hele Sverige. – Det dreier seg om mange brev – og det er helt vanlige folk som mottar dem, sier polititalsperson Daniel Wikdahl.

Håndgranater er blitt brukt ved en rekke angrep i ulike svenske byer de siste årene. Natt til 3. februar smalt det ved en restaurant i sentrum av Göteborg. Politiet bekrefter at det trolig var en håndgranat som ble brukt i dette angrepet.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.