NRK har siden 2008 drevet NRK FleRe med mål om å rekruttere flere journalister med «flerkulturell kompetanse». 

Så langt har 103 stipendiater fullført programmet.

– Vi ser at søkertallene til FleRe-programmet har økt de siste årene og det er mange som vil bli journalist. Det er jeg utrolig glad for, siden vi trenger flere journalister med «flerkulturell kompetanse», forteller leder for FleRe-programmet i NRK, Iram Ansari, i en pressemelding.

Nytt i år er at to av stipendiatene skal ha sin praksisplass utenfor NRK. De skal ha praksis i en av Mediebedriftenes Landsforenings medlemsbedrifter, Dagbladet og TV 2.

I år har åtte journaliststipendiater med «flerkulturell kompetanse» fått plass på årets talentprogram til høsten, skriver Utrop.

En av dem er Karwan Noradin Ali som er født i Kirkuk, Kurdistan og kom til Hamar i 2002 hvor han vokste opp.

– NRK har et ekstra ansvar når det gjelder å nå ut til hele befolkningen, og FleRe ser jeg på som et unikt tilbud som tar dette formidlingsansvaret på alvor. Det å kunne formidle historier som speiler et bredt spekter av bakgrunner og perspektiver er noe jeg virkelig brenner for, sier han.

Gjennom programmet får alle stipendiatene først opplæring i journalistikk og historiefortelling i NRK, før de skal ut i praksis i ulike redaksjoner.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.