NTB

To kvinner i 20-årene er siktet for å ha tent på Eberg skole på Moholt i Trondheim natt til onsdag denne uka.

Politiet mener også at de to kvinnene står bak tagging av en grov trussel på en ytterdør på skolen natt til tirsdag, ifølge Adresseavisen.

– Vi ser disse sakene i sammenheng. Vi gikk ut og ba om tips. Det er gjennom tips og videoovervåking, blant annet fra publikum, at vi har etterforsket oss fram til disse to siktede kvinnene, sier politiadvokat Ellen Moksnes Andresen i Trøndelag politidistrikt.

Brannvesenet rykket til skolen i 4-tiden natt til onsdag etter en melding fra naboer om røyk. Da de ankom stedet med flere patruljer, oppdaget de kraftig røykutvikling fra inngangspartiet på en av skolens paviljonger.

Skolen fikk skader både i inngangspartiet og i gangen innenfor.

Én siktet på frifot

Tirsdag sendte skolen en melding til foresatte om at de hadde anmeldt «skadeverk med et trussel-innhold», ifølge Nidaros.

Skolens SFO ble stengt ut uka på grunn av hendelsene. Fra og med den kommende uka er SFO sommerstengt i tre uker.

Politiet pågrep den ene av kvinnene fredag, og søndag ble hun varetektsfengslet i åtte dager.

– Den andre siktede kvinnen er ei venninne av den første som ble pågrepet. Hun er ikke pågrepet og vi jobber med å få tak i henne, sier Andersen til Adresseavisen.

Skal ha truet med terror og dødsfall

Avisen var til stede i fengslingsmøtet søndag, og skriver at innholdet i trusselen ble framlagt i retten. Det som var skrevet på døren skal ha vært følgende:

«Elever blir utsatt for terror og flere dødsfall vil skje på Eberg skole» eller lignende.

Den siktede ville ikke forklare seg i retten.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.