Foto: Ned Alley / NTB scanpix

En mann er siktet for drap etter at en firebarnsmor i 30-årene fra Eritrea ble funnet død i Trolla i Trondheim tirsdag. Den siktede er kvinnens ektemann.

Den drepte kvinnen er obdusert og identifisert. Hun var i midten av 30-årene og kom til Norge i 2011 som asylsøker. Hun har fire mindreårige barn som nå er tatt hånd om av barnevernet.

Har ikke ligget lenge

– Hun ble funnet død i en bratt skråning mellom veien fra Trolla og sjøen. Ingenting tyder på at liket har kommet sjøveien, eller at det har ligget i vannet, opplyste politioverbetjent John Ola Volden i Trøndelag politidistrikt på en pressekonferanse onsdag.

Den døde kvinnen skal ikke ha ligget lenge i fjæra. Den drapssiktede ektemannen ble pågrepet klokken 22.15 tirsdag kveld. Han er ikke norsk statsborger, opplyser politiet.

– Det er mye som tyder på at kvinnen er utsatt for ytre vold. Ektemannen er avhørt med advokat til stede natt til onsdag, og han erkjenner ikke straffskyld, forteller politiadvokat Bente Bøklepp.

Funnet av fisker

Kvinnen ble funnet i fjæra mellom Trolla og Flakk av et vitne som skulle på fisketur. Meldingen om funnet kom rett før klokken 12 tirsdag.

– Kvinnen har vært borte fra parets hjem siden lørdag 28. mars. Ektemannen har hatt kontakt med politiet etter at hun ble borte. Hun ble formelt meldt savnet av et annet familiemedlem søndag 5. april, opplyser Volden.

På pressekonferansen ville ikke politiet si noe om hvorfor ektemannen er siktet for drapet på kona.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.