En mann er siktet for en voldtekt ved Tøyen Torg i Oslo.

Søndag 21. februar var en kvinne er på vei hjem, etter å ha tilbragt kvelden med venner. Hun kom med nattbussen til Tøyen litt før klokka 03.30. På Tøyen Torg ble hun kontaktet av en ukjent mann. Hun gikk over torget, i retning Kiwi, og mannen fulgte etter. Overvåkningskameraer filmet overgrepet som han deretter begikk.

Åsted Norge viste overvåkingsbilder og politiet mottok tips.

– I undergangen ved parkeringsplassen ved Kiwi, står det et overvåkningskamera som har filmet hendelsen. Fra det kameraet har vi bilder og film av gjerningspersonen, som vi ønsker å få identifisert, sier Ann Kristin Grosberghaugen som leder etterforskningsseksjon seksuallovbrudd i Oslo politidistrikt.

En mann i 20-årene ble pågrepet tirsdag Ifølge Avisa Oslo.

Mannen har bekreftet at han er tilknyttet hendelsen, men erkjenner ikke straffskyld. Mannen er varetektsfengslet i fire uker.

– Bakgrunnen for at vi har pågrepet og siktet en person, er innhenting av videovervåking på stedet. Videoovervåkingen ble vist på Åsted Norge og medførte at vi fikk et tips fra publikum som mente å gjenkjenne personen på videoen, forteller politiadvokat Henrik Rådal i Oslo politidistrikt.

Overgrepet skal ha skjedd natt til 21. februar i år, og TV 2s Åsted Norge tok for seg saken 19. april.

Her er det bare gått sekunder etter at han forgrep seg på kvinnen, som er øverst på bildet. Foto: Overvåkningskamera/Politiet

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.