NTB

Russiske medier melder at to utskytingsramper for luftvernsystemet Patriot i nærheten av Odesa er ødelagt av iskander-raketter. Ukraina avviser påstanden.

Angrepet fant sted i havneområdet Juzjne, ifølge det statlige nyhetsbyrået Tass, som har det russiske forsvarsdepartementet som kilde.

Det ukrainske forsvaret opplyser på Telegram at to iskanderraketter ble avfyrt fra Russland, men de sa først ingenting om hvor de landet.

Sjefen for det ukrainske luftforsvaret, Mykola Olesjtsjuk, avviste senere at Patriot-systemet var rammet og fortalte at russerne traff et falskt Patriot-system som er utplassert for å lure angriperne.

Han la til at falske fly ble truffet av russiske raketter onsdag.

Ukraina har ved andre anledninger vist fram billige etterligninger av dyre vestlige forsvarssystemer og fly som russerne er ute etter å ødelegge.

– Takk til dem som hjelper til med å bygge lurefly og lureforsvarssystemer av god kvalitet. Fienden har nå færre iskanderraketter, mens vi skal utplassere flere lokkevåpen, sa han.

Ukrainas militære sier for øvrig at ukrainsk luftvern skjøt ned samtlige 13 droner som Russland skjøt mot landet i sitt siste angrep.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.